Hoi an

Trötta klev vi upp upp och tog den 4 timmar långa bussresan till Hoi an. Tack och lov var det sovbuss så vi fick sova några timmar iaf. 
 
Väl där mötte vi upp tysken sebastian som vi träffade senast i Ryssland. Han reste själv så vi bestämde oss för att mötas i Vietnam igen. Vi var såå hungriga när vi kom fram för vi hade inte käkat sedan tidigt på morgonen. Vi hade kunnat äta på en restaurang vid hotellet men vi bestämde oss endå för att gå till floden nere vid gamla staden. Sebbe sa att han visste vägen men det visade sig att han egentligen inte gjorde de. Det slutade med att vi yrade runt på gator där det inte fanns varken restauranger eller människor. Vi hittade fram tillslut tack och lov!
 
 
Dagen spenderades med att gå runt i den mysiga staden. Hoi an är känt för att sy upp kläder så det var ju vi tvugna att också göra såklart. Vi sydde upp två klänningar var, en partyklänning och en sommarklänning, för endast ca 400kr.  
 Sebbe på japanese bron
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte sedan till stranden för att ta ett kvällsdopp, vattnet var varmt oh skönt och stranden hur fin som helst!

 

 

Såhär glada är vi över att få åka vespa till stranden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vi var inte lika smidiga...

 

 

 


Kvällens planer var sedan att möta upp norskorna för middag och sedan se på handbollsfinalen.
Dock visades inte handbollen på TVn här så vi gick till en bar och så fick vi se sista halvlek
på en dator där, bättre än ingenting! Efter matchen och lite drickande ville vi gå vidare
till en annan bar som vi inte hittade. Istället kommer det några vietnamiser och säger att
vi ska gå till "Why not" bar. Vi gick bland bakgator och detvar fullt med råttor och kackerlackor
överallt. Sjukt äckligt!! Så vi tog bara en drink och beslöt oss för att det fick bli en tidig kväll.

 

 

 

 

Stora äckla råttor

 

Andra och tredje dagen var det bara strandhäng som gällde för oss. Vi har längtat så länge till att bara få ta det lugnt och ligga och steka så det tyckte vi att vi var värda! Vi tog moppen dit och mötte upp hela gänget där.

 

 

 Drinkar vi stranden är inte helt fel

 

Jurgen trivdes bra med sina nya vänner

 

 

Sista kvällen blev betydligt bättre då vi träffade massa roligt folk från Holland och England.

Vi var på en bar där vi fick välja musik själva,så gissa om vi o norskorna valde bra musik? Det var verkligen en galet rolig kväll, tills Emma kommer på att kameran inte ligger kvar i väskan.Alla börjar leta och ägaren till baren

kommer ut och säger att hans personal inte hartagit den, och verkligen försöker övertyga oss om det,även fast ingen av oss hade trott att det skulle vara dom. Vilket vi alla tyckte var ganska skumt.

 

Sedan kommer han tillbaka efter ett tag med våran kamera i handen och sa att vi måste ha lagt den på bordet inne i baren medans vi dansa. Och på hans bar försvinner ingenting, hur bra är inte han lixom? Alla ska väl ha en till drink nu va? Bara det att vi hade kollat på det bordet minst 3 ggr. Så vi misstänker att dom snodde kameran, sedan när alla vi började leta blev de nervösa och gav tillbaka den. och då skulle han framstå som någon hjälte och alla skulle köpa mer i baren. Vilka puckon alltså... Men bortsett från det var det en väldigt lyckad kväll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va hann med en tur till stranden sista dagen innan vi tog nattbussen mot Nha trang.

 

 

 emma var lite sliten

moppetur

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera här: