Yangshou på cykel

Vi började morgonen med att hyra cyklar för endast 25kr för en dag av våra söta små kines tjejer här på hostlet. Vårt första stopp var Yulong river. Det tog ca 1 timme att cykla dit i lagom takt. Vi cyklade runt och njöt i den sjukt häftiga miljön. Berg omringade oss så långt ögat kunde nå. Väl vid floden var det dags att åka lite bambuflotte. En bil plockade upp våra cyklar och tog dem till hamnen längre ner där vi sedan anlände 1.5 timme senare.
Det var riktigt skönt att få svalka av sig i vattnet medan vi åkte. För värmen här är något så fruktansvärd eller så är det oss det är något fel på för bara vi stod stilla några sekunder var vi dyblöta i svett.

Efter lite om och men hittade vi våra cyklar och begav oss mot Li village. Där käkade vi lunch och tittade på moon cave. 14kr lunch med blixtar och åska som utsikt var inte helt fel. Som tur är nådde inte ovädret oss.

Efter 2 timmars cykelfärd hemåt med fler vackra utsikter avslutade vi dagen med ett dopp i Li river efter att ha åkt efter några ungdomar med en badring. Vi antog att det skulle bada och vi hade helt rätt. Det slutade med att vi fick ett eget lite ställe alldeles för oss själva efter att ha gått igenom en liten jungelstig.

Nu väntas middag, dusch och avslutar kvällen med en stor ljus show vid bergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Omgivningen var helt sagolik

 

 Bambuflottarna

 

 vår flottkille med en kinapose såklart!

 Även vi fick testa men vår flotte snurrade mest runt då

 Vi hade det ganska bra faktiskt:)

 Vi fick åka nedför små vattenfall 

 

jurgen trivdes bra på båten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 moon hill cave i bakgrunden

 

 

 

 

 

 

yangshou centrum

 

 

Vår lilla glänta vi hittade vid Li floden

 

 

 

 

Kommentera här: