Peking dag 1 och 2

Första dagen vi kom till peking åkte vi o grabbarna som vi mötte på campet in till "Stan" för att glo i lite butiker. Det som först såg ut som en liten minibutik visade sig vare ca 5 våningar med o princip allt! Från kläder till mobilskal o tusen andra saker.
Vi inskaffade oss en varsin klänning och ett par skor vardera. Man var tvungen att pruta och vi blev riktigt duktiga på det tillslut. Det var bara att gå därifrån så sprang de efter än och drog i en typ tills vi fick varorna till priset vi ville ha. Vi lärde oss efter sista natten i Mongoliet att man inte
känner sig jätte snygg när man går ut i gympadojjer därför behövde vi ett par normala skor.

 

När vi var ute i Mongoliet så kom det fram en mongol och pratade med
Natta och frågade vart vi var ifrån och vad hon hette, När han skulle säga vad han hette sa han: You can call me Ikea!

 

 

Andra dagen i Peking hade vi en heldag guidad tur som startade kl 7.30. Det sjuka var att guiden ringer vårat rum dagen innan och på morgonen
och säger tiden, och att vi dessutom ska infomera de andra. Vilka andra frågade vi typ 10 ggr vilket hon inte svarade på.
Vi visste ju inte ens vilka som skulle med på detta men det verkade inte hon fatta. Så när hon kom på morgonen och ena svenska familjen sa att de inte visste att det var 7.30 blev hon irriterad på oss. Men men.Turen började iallafall vid den kinesiska muren som inte var riktigt som vi tänkt oss.
Efter en timmes bilkörning kom vi fram och herre gud vad brant det var. Efter att ha gått flera 1000 trappsteg tyckte vi att det räckte gott väl! Var sjukt svettigt att gå upp och lite läskitg att gå ner pga branten. Men vi kände oss ändå som värsta kändisarna eftersom ca 6 personer(kineser) Ville att vi skulle ta kort med dom.
Det var allt både tjejer,killar och barn. Och endel "smygfottade" oss också. Kan det va så himla coolt med blondiner??

 

Efter muren körde vi vidare till ett drakmuseeum med massor av coola stenar som dom gjorde all möjlig konst utav. Det var smycken, Buddha, statyer och "Happiness, Lycky, Family ball". Som vi köpte en varsin av en fin vet sten som hette white jade. Så nu kan våra nuvarande familjer och kommande familjer få lycka!

 

Minggravarna stod som nästa stop på schemat och det var väldigt intressant. Vi som inte läst på ett dugg om Kina lärde oss hur mycket som helst.
Som ni säkert vet, får man bara ha en barn i familjen. Men förr kunde Kejsarna ha massor av fruar som dom valde genom att se vem som hade minst fötter, minst fötter =snyggast tjej. En av Kejsarna som var begravde där hade 100 barn! För män gällde det tydligen inte att tänka på överbefolkning! Och om han dog och inte hade lyckats befrukta kvinnorna. Förgiftades kvinnorna så dom kunde begravas tillsammans med kejsaren.
Härlig kvinnosyn de hade i kina,eller vad tycker ni?

 

När vi hade fått i oss en stor bit mat fick vi åka och lära oss lite om människokroppen från kinas synvinkel och "föreläsningen" avslutades med fotbad och fotmassage.
vet inte om man kan kalla det så mycket till massage men helt okej var det iallafall.
Vi avslutade dagen med att åka till d.r tea där vi fick smaka olika sorters tea och fick lära oss vilket tea som var bra till vad.
Hade ingen aning om att tea hjälpte mot så mycket ;)

 

Vi hade tänkte att inviga våra nya klänningar för en utekväll men regnet vräkte ner. Började redan när vi åkte från muren och fortsatte sedan resten av dagen.
bara när vi sprang de få metrerna från resturangen till vårat hotell blev vi blöta ända in till underkläderna.
Så vi beslöt att filmkväll och i sängen tidigt får det bli istället så vi skulle orka med marknaden dagen därpå istället. 

 

 

 

vårat hotellrum

 

detta var frukosten vi fick, smakade verkligen skit, degklumpar och diskvatten ungefär..

 

 

 

Jurgen vid muren!

 

inne på drakmuseet 

 

mingravarna

 

 

lunch

 

så här mycket mat var kvar när vi hade ätit klart!

Kommentera här: