tågresan

Vi skulle alltså ta oss från Peking till Xian, en tågresa som tog 14 timmar. Det var helt överbefolkt på vagnarna och inte ens alla hade sittplats.
Vi fick inte sitta brevid varann och såklart var det bara kineser. Emma hamnade vid samma bord som två små monster! Dom skrek och härjade hela tiden
och mor eller farföräldrarna skrek typ lika mycket plus att dom slog barnen,

Det var helt sjukt och dessa fyra personer delade på tvåsäten.
Natta hamna brevid ett gäng som ville prata med henne hela tiden, på kinesiska. och till slut blev det värsta folksamlingen runt oss. Kändes som vi var djur på ett zoo
och alla stod bara o glodde på oss och typ skrattade eftersom dom Natta satt med försökte prata och antagligen var väldigt roliga.
Vi har aldrig kännt oss så uttittade i hela vårat liv. och det slutade aldrig heller.

Tillslut kom det en kines som kunde engelska och hjälpte till att översätta
och tydligen var alla väldigt trevliga och sa att vi var vackra, undrade vart vi kom ifrån, om vi hade ordnat med hotell när vi kom fram och att vi var så modiga
att vi reste själva två små tjejer. För små var vi tydligen, ingen accepterade att vi jobba utan vi måste vara studenter.

 

Helt plötsligt börjar alla peka och vill att vi ska vända oss om, vi vänder oss om o fattar först inte var det är vi ska kolla på, sen ser vi att der sitter
3 vita killar några säten bort och alla bara åååhhh reser ni tillsammans. Den ena killen kollar helt chockad upp med bästa minen ever.
Bara för att vi inte är kineser betyder det inte att vi känner varann men det fattade uppenbarligen inte dom.

 

Natta hamnde brevid en söt liten tjej som satt o kollade på hennes hår väldigt länge, tillslut vågade hon fråga om hon kunde göra en likadan frisyr på henne.
Såklart gjorde hon det, och då blev det kalabalik i tåget. Tror alla på hela vår vagn stod upp och kollade och fotade medans hon gjorde inbakadfläta på den lilla tjejen.
Tydligen tyckte alla att det var jätte kul och Natta fick agera lektant en bra stund efteråt. Tjejen skulle lära henne kinesiska, ville spela angry birds på nattas telefon
och lekstunden avslutades med sten sax eller påse.

 

Sen kom ju då natten, och de puckonen som slog ungarna pratade ashögt hela tiden och gav ungarna mer o mer socker. Tydligen fick dom igång luftkonditioneringen ordentligt under natten också och vi hade våra tjocktröjor nerstoppade så vi höll på att frysa ihjäl i ca 4 timmar innan man fick gå av tåget. Folk låg o sov på tidningar på golven eftersom det var fullt överallt. Det var verkligen en helt jädra galen tågresa och vi fick knappt sova en blund!
Så när vi äntligen kom fram till hostlet kl 7 på morgonen får vi vetaatt rummen ine är lediga förän kl 12. Vi köpte oss lite frukost på hostlet och la oss sedan i varsin
soffa, i sofforna brevid låg de tre killarna från tåget o sov. När vi fick rummet sov vi två timmar till. Och båda vaknar upp med världens magvärk.
Men härligt att behöva springa på toan, ja ni fattar.. Så hr verkligen varit helt slut idag och äntligen börjar magen lugna ner sig lite på oss båda.
vi misstänker att det var plommen vi åt på tåget som orsakade detta, så dom är nu kastade och ersättes med vätskeersätning!

 

och ett tips för er som ska åka till Kina, färga håret innan ni drar om ni är blondiner. Detta är verkligen inte roligt alltså. Vi misstänker att kineser inte fått samma uppfostran som oss, att det är fult att peka o stirra för att någon är annorlunda. Vi trodde verkligen inte att det skulle vara så här jobbigt och irriterande som detta har varit, Men hoppas på att det blir bättre under resan, för vi kommer inte stå ut med detta i 5 månader till, så vi kanske kommer hem som svarthåriga!!

 

tågstationen i Peking

 

Natta extraknäcker som frisör

 

 

 

Hostlet i Xian

 

 

emma lite trött vid frukosten efter tågresan

 

Natta bloggar

 

 

Nu ska vi duscha och göra oss iordning lite här så får vi se vd som händer ikväll,

blir det utgång ska vi verkligen försöka ta lite kort denna gång!

Kommentera här: