Xian

Börjar med att lägga ut lite bilder från igår kväll:
 
Middag på hostlet
 
 
 
 
 
 
kl 9 blev vi upphämtade av en minibuss som skulle ta oss på en tur till terracotta armén och hot spring. Efter mycket väntan kom vi äntligen iväg. Tack och lov hade bilen aircondition för det var minst 40 grader varmt ute i. Allt kändes väldigt oorganiserat för alla i bussen skulle se olika saker men de hade ingen aning om vem som skulle se vad och vi fick hoppa runt i olika minibussar hela tiden. Det blev ju inte bättre av att vår kinesiska guide pratade dålig engelska och sa "excuse me" hela tiden!
 
Efter en äcklig kinesisk lunch som vi även måste betala för (fast vi inte trott det!?) var vi äntligen framme vid armén.
 
Terracotta armén byggdes för 2000 år sedan för att symbolisera armén som beskyddade den dåvarande kejsaren. De fanns även för att senare beskydda kejsarens grav. Armén bestod av 8000 soldater. De som byggde soldaterna var tvugna att göra ett bra jobb för annars straffades de med döden. Minst 8000 männsikor dog på grund av det.
 
 
Emma agerar terracotta soldat
 
 
 Även Nathalie
 
 Vi besökte ett museum där de visade hur soldaterna tillverkades
 
 
Kan man bli annat en glad när man ser den här gubben?
 
Vi fick gå 20 min i den stekheta solen för att komma till armén
 
 
 Skyddande taket de byggt över soldaterna
 
 
Jurgen trivdes bra
 
Glassätning för att svalka ner oss
 
 
 
Hotspring var ett mysigt litet område för de högre uppsatta i kejsardömmet.  Lady yang var en känd kontribut(flickvän) till en kejsare som bland annat fått ett tempel byggt till sig där. Det är en riktigt fin kärleks saga som är väldigt känd i Kina. Det fanns även en liten damm där som det simmade runt en massa guldfiskar i. Vi hade förstått vårt hostel fel för vi trodde man kunde bada där så vi hade satt på oss badkläder. Det visade sedan att man bara fick tvätta ansiktet i varmt vatten som rann ifrån en fontän som det tydligen fanns jätte bra mineraler i. Vi som så gärna ville bada..
 
Lady yangs tempel
 
 guldfiskarna
 
Modernt badkar?
 
Lady Yang. Alla tyckte hon var vacker för att hon hade kurvor
 
 
Vi var helt förstörda när dagen var över pga värmen. Det rann verkligen svett om oss när vi gick runt så det var riktigt skönt att komma tillbaka till aircondionen på hostlet.
 
Xian är en stad med ca 8 milj invånare som ligger söder om Peking. Centrum är uppbyggt med en stenmur runtom. Muren symboliserar hur man trodde att jorden såg ut förr i tiden: Fyrkantig och platt.
 
 
 
muren som gårrunt staden
 
Nu har vi käkat middag på hostlet och ska snart upp för en välbehövlig dusch. Fredags kvällen ska spenderas med lite drinkar tänkte vi!
 
 
 
 
  
 
 

Kommentera här: