En ny förälskelse

 
Nu har vi äntligen hunnit med ett besök i Amsterdam också,och jag blev förälskad.
Vilken underbar stad! Solen strålade hela dagen och vi kunde sitta ute i linne och ta en öl.
Hur härlig? Länge sedan jag kände så om en stad faktiskt. Och det är verkligen håll i gång i Amsterdam. Man kände weed lukt i varje gatuhörn och vi sprang på hur många svenskar som helst. Vi hade ett superläge på vårat hostel, dock rekomenderas det inte att dela med 10 andra, speciellt inte när tre av dem är medelålders damer från Ryssland som är i Amsterdam för att go totaly crazy! Dessutom var badrummet ingen höjdare och våningsängarna ska vi inte prata om. Varje gång Joss rörde sig trodde jag att hon hoppade ner från sängen och klättrade upp igen (det fanns ingen stege). Och ni förstår ju själva, att dela med 10 andra innebär att alla ramlar in olika tider, vilket gör det väldigt svårt att sova, speciellt när någon snarkar så det låter som ett helt sågverk också. Men som tur är var det bara en natt, och vi kom undan väldigt billigt för att vara i Amserdam.
 
Vi hann med väldigt mycket också, självklart gick vi till Anne Franks museum, vilket jag verkligen rekomenderar, riktig hemsk och tragisk historia, men också intressant. Vi köpte boken för att fördjupa oss lite mer. Vi gick dit runt 17 tiden vilket innebar ca 20minuters köande. Perfekt, eftersom vi innan hört att det kan ta flera timmar om man är där tidigt på dagen. Vi gick runt och kolla på massor av kanaler och självklart blev det en sväng till Red light district, både dag och kvällstid. Och jag blev verkligen chockad! Unga tjejer som står i fönster, nästanintill nakna, och vinkar till män att välja dem? Det var så sjukt så går inte att beskriva. Vi såg även hur en lyckades få in en man, eller gubbe kanske man ska säga, mitt på dagen.Var så absurt att se! Vi gick till ett annat musem också, "Red light secret", där man fick lite mer insyn i hur kvinnor lever. Och tydligen har 70% av dem stadigt förhållande, vilket också gjorde mig chockad. Jag kan rekomendera det museumet, men jag tyckte inte om att de försökte "hylla" yrket och att kvinnorna valde det själva. För i historierna om kvinnorna som fanns där var att de flesta av dem var i någon slags knipa och inte såg någon annan utväg i princip, så frågan är om det verkligen väljer yrket själva för att de vill? Men det som var lite roligt var att man fick testa att sitta i ett fönster för att se hur det kändes, och kan säga att det kändes väldigt obekvämt att bli uttittad! Hela området var också fullt med sexshopar och "live porno show",så himla sjukt!
 
Aja nog om det, vi besökte även Vondelpark som man borde gå till om man är i Amsterdam, super mysig! Men 30.000 steg senare var vi helt slut och fötterna värkte, så blev ingen galen natt för vår del utan vid 23 var dags för oss att säga godnatt :) En sak är säker iallafall, Amsterdam ska jag tillbaka till! 

Kommentera här: