Vecka 25

Krämpor: Jag var ju hos sjukgymnasten i fredags och fick lite tips och övningar mot foglossningen, vilket faktiskt har hjälpt. Dessutom köpte jag ett bälte som stöttar väldigt bra. Så nu tycker jag inte att det är så farligt. Men det kommer ju och går i omgångar det också. Halsbrännan har jag under kontroll med hjälp av tabletter (Tack Lovisa för tipset!) plus att jag dricker mjölk, vilket jag aldrig har gjort tidigare. Men jag tar ett litet glas på morgonen innan frukost och ett på kvällen innan jag går och lägger mig och jag tycker verkligen att det hjälper. Ibland tar jag ett på dagen också om jag känner av lite trots tablett. Så härligt att faktiskt kunna slippa alla de här småkrämporna! Samandragningar har jag fortfarnade som känns som mensvärk, där måste jag tydligen hålla koll nu så att de avtar när jag vilar. Ibland gör det ju det, men ibland kan jag känna av det när jag ligger ner fast jag inte känt av det innan. Oftast inte lika starkt som när man rör sig men ändå. Väldigt svårt att veta vad som är normalt och vad man borde vara orolig över. Så läskit när det inte bara handlar om min kropp nu utan jag har även ansvar över att se till att bebis har det bra där inne. Läskit som sagt.. Nu har jag även börjat emd mina järntabletter, har känt av lite huvudvärk från och till men det borde försvinna nu när jag får lite järnpåfyllning :) Något helt annat som bara blir svårare och svårare är att äta i soffan. Det är ju så lågt bord där och magen kommer liksom ivägen när man ska böja sig fram för att äta. Och när man sedan har ätit så är det som att bebis och maten bråkar om platsen i magen för helt plötsligt kan jag inte sitta upp för det känns som om det är alldeles för fullt i magen och att allt trycks på bland annat lungorna. Så där ligger jag som en strandad säl med andnignsvsårgiheter i soffan och stånkar medan A skrattar åt mig. Hårt liv, visst? haha. 
 
Hänt sedan sist: Vi var ju på kvinnohälsan igår och mätte och hade oss. Allt såg som sagt bra ut och vi fick för första gången höra henns hjärtljud. Väldigt häftigt :) Jag har nu läst klart förlossningsboken och skrivit ned allt det som jag anser vara viktigast. Känns ungefär som när man pluggar, haha. Så nu har A fått börja läsa den också. För mig känns det tryggt att han också är påläst så han vet vad som händer och hur han kan hjälpa mig. Jag tycker inte att jag känner så himla mycket mer rörelse nu vilket gör mig lite nojjig då barnmorskan sa att jag måste hålla koll fall hon rör sig mindre. Ibland känner jag henne när jag sitter ner vid jobbet, och ibland inte. I princip varje kväll känner jag henne när jag lägger mig i sängen, men ska jag bli orolig om ja inte känner henne en kväll? Så himla svårt det där tycker jag. Kanske blir lättare när man börjar se och känna sparkarna ännu mer.
 
 
Vecka 25: Bebis är nu ca 33cm och väger runt 700 gram. Hon kan knyta sina händer och ta tag i sina fötter. Hennes känsel utvecklas och hon kan nu reagera på berörning. Hon kan även känna igen röster och ljud. Bebis korttidsminne är utveklats. De flesta av bebis organ är nu färdigutvecklade. Om A lyssnar mot magen nu kan han höra bebis hjärtljud :)
 
 


Lovisa    ï     ï  

Små saker som förändrat så mycket ;) skönt att det hjälpte!


Kom ihÂg mig?
Här får ni följa mitt liv som utbytesstudent i Gent. I vanliga fall studerar jag MKV i Jönköping. Längre tillbaka finner ni mina andra äventyr på resande fot runt om i världen.
Välkommen!