Förlossningsberättelse del 3

Förlossningberättelse del 3 - BB
 
Pga att jag hade haft feber och att förlossningen hade tagit så lång tid blev Tyra tagen när hon kom ut. A berättade att det var 12 olika slags läkare och barnmorkor inne på neo när de sprang dit som tog hand om Tyra, de fick dammsuga henne näsa och hals för att det var väldigt mycket slem i vägen och hon svarade dåligt på reflexer och muskeltest, hon var slapp i kroppen het enkelt. Men redan efter 5 minuter började hon återhämta sig och testerna som gjordes 10 minuter efter var betydligt bättre. Vi fick vara kvar på förlossningen enda till klockan 18 eftersom att vi fick göra flera tester under hela dagen, då hon hamnade precis under där man borde ligga. men de var aldrig oroliga, utan ville bara att testerna skulle ligga rätt innan vi fick åka till BB, och det kändes skönt att de verkligen kolla till henne ordentligt. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, vilken otrolig vård vi har i Sverige. Jag är så tacksam att alla fanns där för Tyra när hon hade en tuff start, och för mig under hela förlossningen. Det är ju helt fantastiskt faktiskt, vilken otrolig tur och lycka att jag har fått föda i Sverige där det finns denna hjälp att få, något som alla i världen borde få.
 
 
 
 
 
Trots svårt med andning så hade hon bra syre i blodet och till slut fick vi åka upp till BB, och då var vi trötta alla tre. Vi fick inte så mycket information den kvällen för det förstod att vi var vädligt trötta. A somnade snabbt  efter kvälssmaten men jag kände mig ändå ganska pigg, eller övertrött kanske. Tyra låg i babynestet imellan oss och jag tyckte det var läskigt att inte se henne så jag sov med lampan tänd så jag hela tiden kunde kolla till henne, jag sov verkligen inte mycket den natten för jag kände att jag behövde kolla till henne hela tiden. Hon kräktes en gång och jag fick lite panik, tänk om hon kvävs av spyan? Sedan vaknade jag så fort hon gnydde lite. Men jag sov tydligen när personalen kom in under natten för att testa hennes andning (pga att hon hade problem när hon föddes), för jag märkte inte ens att de hade varit inne. Men det testet såg bra ut och dagen efter gtog de fler tester som alla såg okej ut. På onsdagen kände jag  verkligen av förlossningen, herregud, jag hade träningsvärk i varenda muskel i kroppen, allt från vader till triceps. Då först förstod jag vilken kraftansträningen jag hade varit med om och hur mycket man faktiskt tar i. 
 
 
 
 
På onsdagen tyckte jag att Tyra såg lite gul ut på kinderna, och mycket ritkigt hade hon fått gulsot. Dock var det precis under snittet här också men hon fick ligga och sola under dagen och natten, och det gjorde att A fick stanna en natt till eftersom man inte delar rum med någon när bebisen behöver sola. Vi hade ett eget rum vilket var otroligt skönt. Men jag tyckte så synd om Tyra som fick ligga i solariet med glasögon på sig så hon inte såg något. Vi var även tvugna att amma henne var tredje timme då mat skulle hjälpa henne att bli frisk, när jag hade ammat klart fick A ge henne ersättning och under tiden fick jag pumpa ut som vi också gav henne. Det blev en lång natt men det gav resultat för på torsdagen hade gulsoten försvunnit och vi skulle få åka hem. Jag bad om att få droppar för att kunna göra nummer 2, vilket jag hade hört folk rekomendera då man har lite svårt att ta i, och det funkade väldigt bra, så det rekomenderar jag starkt. Vi fick även kontrolerat att amningen funkade bra innan vi åkte hem. Så vi kände oss redo att åka hem, att sitta i soffan hela familjen hade ju varit min målbild under förlossningen så jag tyckte det skulle bli otroligt skönt att få komma hem och bara mysa och lära känna fina lilla Tyra. På fredagen åkte vi tillbaka för att göra tester och då konsterade dem att gulsoten var helt borta och att allt såg bra ut. Så himla skönt. 
 
 
 
Så här nöjd var hon efter första badet. 
 
Och det är en sån snäll liten bebis vi fått, nöjd nästan hela tiden och äter och sover bra. Hon är det finaste jag någonsin sett och det är så galet hur mycket man kan älska en sådan liten person. Hon är det bästa vi gjort, jag om min älsakde A. Vi är både så nöjda med all personal under hela vistelsen på förlossningen och BB. Och jag är verkligen nöjd med förlossningen, självklart hade det varit skönt om det inte hade tagit så lång tid, men allt gick ju så bra och vi alla tre mår idag prima. Vilka underbara människor det jobbar där alltså. För mig är de hjältar allehopa som hjälpte både mig, men framför allt Tyra när hon fick en tuff start. Och idag blir vår fina lilla tös en månad. Och jag är så lycklig att vi har fått henne, världens finaste tjej. Det vackraste stunden i livet, var den när du kom. 
 
 
 
 
Första bilresan hem.
 


Anonym    ï     ï  

Visst är förlossningspersonalen fantastisk! Jag fick ett ur slut kejsarsnitt som dem fixade på 6 minuter! Helt galet att dem lyckas komma på plats, förbereda o få ut barnet på så få minuter!! Alla vet liksom vad som förväntas av dem! :)


Kom ihÂg mig?
Här får ni följa mitt liv som utbytesstudent i Gent. I vanliga fall studerar jag MKV i Jönköping. Längre tillbaka finner ni mina andra äventyr på resande fot runt om i världen.
Välkommen!