Två streck på stickan!?

Så här kommer en återberättelse från när vi fick reda på att jag var gravid. 

Den 11mars  skulle mensen ha kommit, jag hann inte tänka mer över det utan tänkte att den nog bara är några dagar försenad. Jag hade ju inte kännt något annat som visade på att jag har gravid. På måndagen den 13 tänkte jag istället för att gå runt o tänka på det kan jag lika gärna göra ett test, vi hade två hemma. Inte ens här tänkte jag att jag har gravid utan det var mest för att stilla stressen över mensen. Men när det ser ut som två sträck på stickan började jag bli nojjig. Är det verkligen två sträck? Det ena strecket är ju så ljust. Kan det verkligen stämma? Lika bra att testa det andra också.

Under tiden tog jag en dusch för att få tiden att gå. Även denna gång ser det ut som två sträck ändå är jag fortfarande inte säker. Jag går ut och väcker A och ber honom om hjälp. Han är nyvaken och ser något chockad ut eftersom jag inte ens har berättar att jag tänkt göra testet. Jag är till o med osäker på om jag sagt att mensen är försenad. Han tittat på testen och säger att jo, du är nog gravid. Jag känner mig fortfarande inte helt säker utan vi bestämmer oss för att ta en promenad till apotket för att köpa två nya test, de i skåpet skulle ju kunna vara för gammla, eller hur? 

Det var en väldigt nervös men bra promenad vi tog då vi gick och diskuterade hur vi kände inför detta och pratade om framtiden. Och här var vi överrens, är det ett plus så ska vi självklart behålla barnet. Väl hemma igen står det tydligt "Gravid. Vecka 1-2." Där och då förstod jag att jag faktiskt var gravid och jag blev både chokad och glad samtidigt. Jag började nervösskratta, och jag vet inte helt ärligt om A verkligen förstod vad som hände haha :) Det var så mixade känslor och det var som en riktig bergodalbana. 

 

 
Vi hade ju precis börjat planera vårt bröllop så detta var inte riktigt vad jag hade planerat. Jag som alltid sagt att jag vill vara gift innan jag får barn, jag ska bo i hus och ha fast jobb innan barn kommer på kartan. Men vet ni vad? Livet struntar helt i dina planer, och det är väl det som är underbart? Hur mycket du än planerat kan du aldrig veta vad livet har tänkte ut åt dig. Första natten vaknade jag mitt i natten och kunde inte somna om, A jobbade natt så jag var ensam hemma. Och här kommer nog chocken, herregud ett barn?!?? Mitt liv kommer förändras totalt. Jag och A kommer aldrig mer vara ensamma. Vi skulle ju vandra i Norge i sommar!? Jag hade ju planerat en träningsresa med en vän!! Jag skulle ju springa halvmaran i augusti?!? Vi skulle ju gifta oss nästa år!??! Vad ska folk tycka när vi redan börjat prata om bröllopet?! Så här i efterhand kan jag ju bara skratta åt alla dessa tankar, för som sagt, livet blir aldrig som man tänkt sig. Och om allt går som det ska kommer vi få världens bästa present i novembet. 
 
Redan dagen efter beskedet ringde jag för att skriva in oss för hälsosamtal, jag visste ju ingenting! Vad får jag äta? Får jag dricka kaffe? Får jag ta värktabletter? Vad ska man träna? Så många frågor och man har ju ingen aning om någonting. Jag laddade hem två gravidappar för att läsa om vad som händer i vecka 5. Läste även på 1177 om mat och så medan vi väntade på att få komma till samtalet. Eftersom det stod att de 12 första veckorna var de mest kritiska så valde vi att hålla det he,ligt till en början. Enligt appen skulle bebis komma den 18 november, på Huberts(mopsen) födelsedag, men som sagt blev den ändrad efter första ultraljudet :)
 
Nu längtar vi så himla mycket till november, men jag kommer fortsätta uppdatera från början av graviditeten, mest för min egen skull då det är roligt att ha och gå tillbaka till. 
 


Sandra    ï     ï   http://www.halsojunkie.se

ÅH!!!! Vilken härlig berättelse!!

Svar: Tack så mycket :)
nuffran.blogg.se

Marie Bergman    ï     ï   http://livetiluxemburg.se/

Stort grattis och lycka till med allt! :)

Svar: Tack :)
nuffran.blogg.se


Kom ihÂg mig?
Här får ni följa mitt liv som utbytesstudent i Gent. I vanliga fall studerar jag MKV i Jönköping. Längre tillbaka finner ni mina andra äventyr på resande fot runt om i världen.
Välkommen!