Gent

Igår tog vi flyget mot Bryssel och sedan vidare till Gent där vi nu ska bo ca 4-5 månader.
Resan gick bra och vi hittade fram till vårat boende utan några problem.
Otroligt skönt att allt gick så smidigt även fast allt är på Flamländska.
 
Josefine var glad på tåget mellan Bryssel och Gent :)
 
 
Jag och Josefine delar på ett mysigt stort rum. Dock är det delat badrum, vilket hade varit skönt att ha ett eget men jag tror det kommer fungera bra när man väl har vant sig. Vi delar även kök (med endast två spisar) med 120 personer haha. De vi har pratat med har sagt att det inte brukar vara något problem så vi får lita på dem. Boendet delas med både internationella studenter och belgare.
 
Vårat rum
 
handfatet och skrivbordet som vi måste köpa mer dekorationer till :)
 
En varsin stor garderob och en liten kyl/frys.
 
 
 
Igår när vi kom till gent så skulle vi gå en runda och leta efter en resturang. Vi märkte att vi bor ca 5 minuter från shoppinggatan vilket gjorde oss väldigt glada. Och så märkte vi att ALLA resturanger är stängda mellan 14-18, här får man inte äta när man vill tydligen. Vilket vi blev sjukt besvikna på när vi var som mest hungriga haha. Men det löste sig, vi kom in på resturang som gav oss tre menyer (vi var fyra) på flamländska, efter mycket om och men gick servitören och hämtade en på engleska men meddelade oss då att köket var stängt så det ända som gick att beställa va spaghetti och mackor, men nu vet vi att vi måste planera våra resturangbesök lite bättre i fortsättningen ;)
 
En av alla fina kyrkor
 
haha Josfine Hanna o Sophia posar.
 
 
Men något poitivt är att det finns tusentals "Tea house" som nästan alltid är öppet med belgiska vofflor och pannkakor. Super mysigt! Flamländska är ett väldigt speciellt språk, melodin när de pratar låter precis som svenska, men igår kom vi på att språket låter som om en svensk vore jättefull och sluddrar, ungefär. 
 
 
Svenska maffian, vi var ju tvugna att testa en belgisk öl igår.
 
 
Idag har vi redan hunnit med ett besök på Ikea, visst att rummen var stora och fina men väldigt kala och opersonliga. Så ni har vi fått lite dukar och växter. Vi måste dock köpa fler växter och några posters eftersom det är förbjudet och sätta upp tavlor på väggarna. Men det kommer så småningom.
 
Vi köpte lite svensk mat närvi ändå var där, vi blev inte överförtjusta i den lilla matbuktiken vi hittade runt hörnet nämligen. idag ska vi leta vidare efter en förhoppningsvis billigare och bättre matbutik.
 
 
Jag trivis jättebra så härlångt och imorrn ska vi ge oss ut för att hitta skolan och kollar runt lite mer i stan.
Vi längtar redan till våran så vi kan börja sitta på uteserveringarna vid floden.

Kommentera här: