Vecka 33

Så har vi alltså nått vecka 33, som jag sagt tidigare, tiden verkligen springer iväg.
 
Krämpor: Nu känns det endsat som att det är samma som tidigare, sammandragnignar, ligementsmärtor och foglossning. Jag känner att jag måste ta det betydligt lugnare för att slippa ha ont och att en powernap om dagen är väldigt välbehövligt. Känner direkt när jag har hållt igång för mycket. 
 
Hänt sedan sist: De sista babyboxarna är hämtade, och jag har fyndat så mycket fina kläder. Har handlat begagnat från bland annat kyrkan. Där kostade sex plagg 100kr. Så värt! Hittade massor fina Newbie. Köpte dessutom en fin Newbie overall för endast 40kr. Jag är så nöjd! Vi har också varit på gravidfotografering. Så himla roligt att bli fotad av ett ritkigt proffs. Dock hade vi lite otur med värdet då det var mulet, men är det fint väder imorrn ska vi åka upp till Linköping igen för att ta lite fler bilder. Kul! Hoppas på att vädret blir bra.
 
Bebis: Lilla bebis väger nu ca 2 kg och är ungefär 45 cm. Det finns nästan en liter fostervatten för bebbe att röra sig i. Om Bebbe föds nu kan hon behöva lite hjälp med bland annat andning under en tid, även lite extra värme och extra hjälp med att få i sig tillräckligt med näring. Så hon får gärna stanna i magen ett tag till :) 
 
Bjuder på några sneakpeak från fotograferingen, dessa är alltså fotade av A med mobilen, och inte av Lovebyemelie. De riktigta bilderna får vi efter imorrn när vi tagit några till (om vädret vill sig).
 
 
 
 
 
 
 

Hej lilla bebis.

Hej mitt sprattlande, livliga, lilla barn.
Tänk att ditt hjärta just nu slår under mitt.
Tänk att jag kan känna dina sparkar och rörelser i min mage.
Tänk vad fantastiskt det kan kännas, att få känna dig.
 
Jag är så nyfiken på vem du är, vad du kommer tycka om och hur du ser ut.
Även fast jag inte har sett dig än så älskar jag dig massor och jag längtar så efter dig.
Är det inte konstigt att man kan känna så innan man ens träffat någon?
 
Du kommer att komma ut och vara en blandning mellan din pappa och mig, men på något 
konstigt och helt fantastiskt vis kommer du ändå vara en helt egen liten individ. 
Om ungefär två månader kommer du komma och förändra våra liv föralltid.
Vi försöker att vara förbredda, trots att vi inte riktigt vet vad som väntar oss.
Men jag kan lova dig redan nu, min ofödda lilla bebis,
att vi kommer göra allt för att du ska ha det så bra som möjligt och vi kommer alltid finnas här för dig. 
 
Ligg kvar där inne i tryggheten och gro ett tag till, och när du är redo
så ska vi också försöka att var så redo som möjligt. Och då, då ska vi äntligen träffas.
Vi längtar efter dig, något enormt. <3
 
 
 
 
 
 

Vecka 32

Välkommen vecka 32, helt galet så fort tiden går just nu!
 
Krämpr: Har fått lite mer foglossning nu och har bestämt mig för att inte jobba några fler extrapass, förutom de helgerna jag är schemalagd på, då jag känner att det blir så himla mycket värre när jag jobbat. Så har 6 pass kvar och jobbar mitt sista den 22 oktober, ca en månad innan beräknat datum. Annars är det som vanligt, man behöver en powernap lite då och då, och det gäller att tänka på hur man sitter och står eftersom ryggen tycker att det börjar bli rejält tungt nu :)
 
Hänt sedan sist: Vi var hos barnmorskan igår och alla prover såg bra ut. Magen är nu 31cm (var 28cm sist vi var där) och bebis hjärtslagen låg på 142. Som vanligt sparkade hon till barnmorskan när hon skulle lyssna på hjärtat. En riktigt liten buse har vi där inne. Vi köpte även lite krämer och inlägg som ska packas ner i BB-väskan. Känns skönt att det mesta är ordnat fall hon skulle få för sig att titta ut för tidigt. Frågan är dock när man ska packa ner kläderna? För de slappa, bekväma kläderna vill man ju använda nu innan också. Får se om jag hittar mågot mer om ja gräver lite i garderoben. 
 
Bebis: Hon väger nu cirka 1,8kg och är runt 44cm lång. Det börjar bli trångt i magen och sparkarna känns betydligt tydligare nu än för endast två veckor sedan. Bebbe sover ganska mycket men när hon väl är vaken tränar hon på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. Alla fem sinnen fungerar nu. 
 
 
 
 
 

Gravidlista

1. Vilken vecka är du i nu?
v.31 (30+4)
2. När är du beräknad?
21 november 2017
3. När fick du reda på att du var gravid?
Den 13 mars, mensen var två dagar sen och jag gjorde testet mest för att lugna mig själv att jag inte var gravid. Jag var då i vecka 5.
4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Han visste inte ens att jag hade gjort ett test, och jag blev väldigt chockad när jag tyckte att det var två streck på stickan, så jag gjorde ett till och duschade under tiden. Men visst såg det ut som två streck på det också.. eller? Kan det vara gamla test? Gick ut till A och sa något i stil med: alltså, jag har gjort två gravidtest och det ser nästan ut som om det är två streck, kan du komma och kolla? Det slutade med att vi promenerde till Apotket och köpte ett till för att vara på den säkra sidan :) 
 
 
 

5. Hur gamla var du och din partner när du blev gravid och hur länge hade ni varit tillsammans?
Jag var 26 år och han var 28 år. Vi hade varit tillsammans i ungefär två och ett halvt år.
6. Mådde du mycket illa i början?
Inte så illa att jag spydde men mådde illa i stort sett hela tiden de första 13 veckorna. 
7. Är du känslig?
Ja det skulle jag säga, vissa dagar värre än andra. 
8. När kände du bebisens första sparkar?
A kände första gången den 20 juli, då var vi i vecka 23. Jag kände första gången den 3 juli i vecka 20. Det var iallafall första gången jag var säker på att jag kände henne :) Första gången vi såg sparkarna var i vecka 26.
9. Är du ofta orolig?
Egentligen inte, men självklart dyker det upp tankar och funderingar. Kommer jag bli en bra mamma? Tänk om jag inte klarar en förlossning? Vad gör vi om något händer bebbe? Men oftast känns det mesta bara positivt, antar att det beror lite på vad man har för dag.
10. Har du fått bristningar?
Jag fick bristnignar på brösten redan innan magen syntes. Nu har jag fått lite på höfter och lår också.
11. Hur många ultraljud har du gjort?
3 stycken, fick göra ett när jag var inne på förlossningen pga mycket sammandragningar. 
 
 

12. Vet du vad det blir för kön?
En flicka sa barnmorskan.
 
13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?
Jag hoppas på att vi kan klara av så mycket som möligt hemma för att det inte ska kännas som om det tar för lång tid. Annars hoppas jag bara på att allt ska gå bra och att jag får föda vaginalt. 
14. Vilka är dina favoritkläder?
Ett par tights och liné. Inget som sitter åt. Tightsen köpte jag faktiskt för länge sedan, sådana som sitter lite hängit vid låren och de klår alla mammakläder!
15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?
I början var jag sugen på surt, nu är det mest choklad, speicellt mars. I matväg vill ja helst ha husmankost och mycket kolhydrater.
16. Var graviditeten planerad?
Det var inte planerat då vi egentligen hade tänkt att vänta till A var klar med studierna. Men när vi fick reda på det var det ingen tvekan att vi skulle behålla och trots att vi blev lite chockade blev vi otroligt glada över beskedet. 
17. Har ni valt ut några namn?
Vi har fyra namn som vi väljer mellan, vi tänker att vi väntar tills hon kommer ut för att se vad hon ser ut som. Andranamnen är klara. HAde det varit en pojke hade vi haft allt klart från början då vi var överens om namnet.
18. Bästa köpet än så länge?
 Bästa kapet är ju iallafall vagnen som vi lyckades köpa så himla billigt. 
19 Har du gått några kurser?
Vi har gått amning och förlossningsförbredlser på sjukhuset. Sen har vi också varit på "att bli familj" och andningskurs på familjecentralen. jag kör dessutom "Magbubbel" en gång i veckan, (sex gånger totalt) där man också går igenom lite inför förlossningen innan man kör vattengympa.
20. Hur och när berättade du för vänner och familj?
Familjen fick veta först i vecka 11, min familj fick veta på påskafton och A:s familj påskdagen. De fick ett varsitt påskägg :) Några av vännerna här i Jönköping fick reda på det på Valborg, då var vi i vecka 13, eftersom vi även var tvugna att berätta att vi inte kunde följa med och vandra i Norge. Mina vänner hemma fick reda på det efter första ultraljudet och då var vi i vecka 14 och jag visade då bilden från ultraljduet :). Den 2 juni la vi ut denna bild på sociala medier, jag tror vi var i ungefär vecka 16 då.
 
Påskägget till våra päron.

Bäddat och klart

Idag har jag bäddat spjälsängen och gjort fint till lillan kommer,
tidigt, kanske vissa tycker, men eftersom jag tycker att det är roligt och mysigt
så kändes det helt rätt att göra det nu :) Jag la på en bäddmadrass som vi inte ska använda över allt
så kan katterna gå omkring där om de vill utan att håra ner på bebbes lakan :) 
Känns så verkligt när man bäddar och fixar, tänk om 65 dagar (ish) kommer en liten plutt ligga i den sängen.
Så himla häftigt, läskit och underbart på samma gång! 
 
Så det mesta är förbrett, är lite grejer till som jag kommit på att vi behöver men som jag tänkt att vänta med lite.
  • Babysitter
  • Babywatch
  • Babynest
  • Sovorm
  • Mobil till säng, skötbord och vagn
  • Adapter till barnskyddet
  • Termometer till vattnet
Är säkert mer saker som kommer behövas men detta är vad jag kan komma på nu iallafall :) Sen behövs det lite mer grejer till mig som ska packas ner i BB-väskan också.
 
 
Mysigt
 
Har bakat energibollar idag också, plus städat så nu förtjänar jag en liten powernap! :)
 

Vecka 31

Välkommen vecka 31, nu är det endast 9(!!!!) veckor kvar till BF!!! <3
 
Krämpor: Har haft väldigt mycket sammandragningar som kommer oftare och oftare, och inte endast när man rör på sig. Även ryggen värker lite mer nu, vilket inte är så konstigt när man är "lite" framtung ;).
 
Hänt sedan sist: Jag var faktiskt på förlossningen igår för att jag haft så pass mycket sammandragningar och ville egentligen bara kolla så att allt såg bra ut och det var faktiskt skönt att jag fick komma in ganska direkt för man blir ju orolig. Fick kolla hjärtljud, sammandragnignar, gjorde ultaljud och gynunderöskning. Först misstänkte barnmorskan (som måste varit ny, för det har aldrig gjort så ont när jag gjort gynundersökning) att jag hade haft vattenavgång, som tur är var det en mer erfaren barnmorska med som sa att det inte var vattenavgång, vilket var en enorm lättnad. Dock slarvade de bort urinprovet så jag måste till vårdcentralen imorrn för att lämna ett nytt. Blev så lättad igår och lite arg och ledsen över gynundersökningen att jag satt mig i bilen och böla på vägen hem. Men bebis mådde bra där inne och hon hade tillräckligt med fostervatten :) Dessutom hade hon redan vänt sig med huvudet nedåt, vilket vi redan misstänkte. Inte bara för att det är något som trycker på nedåt och man går som en elefant, men vi tror att vi såg när hon vände sig för hela magen rörde sig och så mycket har det aldrig känts innan :) 
 
Mina fingrar har också svullnat mer, så mycket att jag knappt fick bort förlovningsringen idag, med massor vatten kom den till slut av, så nu får ringen sitta i halsbandet till fingrarna blir normala igen haha. 
 
Bebis: Hon är nu ca 43 cm lång och väger ungefär 1,6 kg. Hennes naglar når nu upp till fingertopparna och hon kan fokuera med blicken bättre. Dessutom ser hon större skillnad mellan mörker och ljus och hon kan känna igen musik. Är det kanske därför hon sparkar när jag sjunger för henne varje kväl? Eller är det för jag sjunger så falskt så hon vill att jag ska sluta? Ingen som vet.. ;)
 
 
 
 
 

Magbubbel

Igår var jag på första magbubblet, vettengympa för gravida, och det var så härligt.
Till en början satt man och pratade lite om graviditet och förlossning sedan körde vi lite vattengympa
i poolen som var 31-32 grader varm och avslutade med avslpanning där man bara låg och flöt runt.
Så himla skönt alltså. Man fick även stanna kvar ett tag efter, så jag och Carro, som jag träffade när
jag gjorde graviddiabetestestet, stannade kvar och simmade några längder, så skönt att röra på sig
utan att det gör ont någonstans. Så det rekomenderas strakt!
 
Men så tung man kände sig när man gick upp ur vattnet, det var som att man glömde hur tung man egentligen var när man slöt omkring i vattnet, men när man gick upp för stegen så bara : Herregud är jag så här tung!?!?
Haha men var jätteskönt och ska gå fem gånger till, en gång i veckan. :)

Vecka 30

Krämpor: Har fått mer sammandragningar nu och oftast när jag går så känns det som om magen är en stor badboll. Stenhård! Men det är väl så det ska vara när det endast är 10(!!) veckor kvar. Annars är det som vanligt, svårt att sova en hel natt. Men jag kan fortfarande sova på ryggen ibland, men tydligen kan man inte ligga för länge i likadan ställning, rygg, höft och nacke värker så då vet man att det är dags att byta ;D. 
 
Hänt sedan sist: Vi har varit på både profylaxkurs och "att bli familj"- kurs på familjecentralen. Jag tycker både kruserna har varit bra och tror faktiskt att man har nytta av de sedan. Sen är det alltid roligt att träffa andra pregon och prata tankar. Bebis har dessutom börjat sparka allt mer, vilket jag tycker bara är roligt eftersom jag annars inte har kännt så himla mycket.  Nu kan man verkligen se hur hela magen rör sig, så spännande! På söndag ska vi äntligen gå på gravidfotograferingen som jag bokade för säkert mer än 20 veckor sedan :) Ska bli så roligt!!
 
 
Bebis: Hon väger ungefär 1,4 kg och är ca 41 cm, dock kan det skilja väldigt mycket från bebis till bebis nu. Bebis kommer öka med ungefär 200gram i veckan fram till förlossningen. Hon kan fortfarande röra sig och behöver inte lägga sig till rätta med huvudet nedåt ännu. Lungorna, musklerna och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar ännu mer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvätta och packa

Idag har jag tvättat alla bebiskläder, så vid nästa tvätt ska lakan, handdukar och spjälsängsskydd tvättas.
Jag tycker att det är bra att ha det gjort, även om det är ett tag kvar tills hon kommer, antagligen.
Men det gör ju inget att de ligger rena i byrån tänker jag :) Då har man ju det klart när man kommer hem från BB.
 
Jag har även börjat packa BB-väskan. Det är mycket som ska med, hur ska man få plats med allt? Kan man ta med en resväska? ;) Tänkte göra ett eget inlägg om vad jag packar med mig lite senare. Men så mysigt att börja packa och planera vad bebisens första kläder kommer vara hihi. Vi kommer däremot vänta med att bädda sängen eftersom katterna tycker om att använda den just nu. De kan få ligga där ett tag till tänker jag. Vad vi längtar nu! Eller kanske mest jag, tror inte att A riktigt förstått vad som händer ;D 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig helg

Ledig helg och vackert väder, vad mer kan man önska?
Igår fick vi godkänt på första uppgiften i vår första kurs på masterprogrammet, så himla skönt.
Nu är det "bara" två stora uppgifter kvar, men skönt att ha börjat iallafall :)
 
Igår var vi hemma och städade och fixade, vilket behövdes. Sen tog vi det bara lugnt här hemma.
Vi gick och la oss tidigt och ändå sov jag jättelänge nu på morgonen, sov nästan 11 timmar. Fattar verkligen inte hur man kan sova så mycket? Men man måste ju lyssna på kroppen i alla lägen, tex när den säger att jag måste äta glass, vilket det gör några gånger om dagen ;) 
 
Morgonen startade med lite gravidyoga här hemma. Körde för första gången idag ock det kändes faktiskt jättebra så detta ska jag fortsätta med. Hittade ju bara en kurs med gravidyoga här i Jönköping, men den var på söndagar och jag jobbar ju varann söndag så det får bli på nätet istället. Om någon har några tips på bra program att följa så hojta gärna till :)
 
Nu ska det lagas lunch sen ska jag ta en liten kort promenad med Hubert innan jag ska slappa lite. A är och försöker fixa bilen som gick sönder i torsdags så har hemmet för mig själv. Ikväll kommer dessutom min klasskamrat Mathilda och hennes pojkvän hit för att spela lite spel. Vi tänkte ha filmkväll först men tror att det lutar åt spel iallafall, vilket inte gör mig något, jag älskar ju att spela spel.
 
 
Puck får agera modell i solen. Så fin så.
 
Hubert med sin (egentligen katternas) älskade boll.
 
Här får ni följa mitt liv som utbytesstudent i Gent. I vanliga fall studerar jag MKV i Jönköping. Längre tillbaka finner ni mina andra äventyr på resande fot runt om i världen.
Välkommen!